Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 25 maj 2018

Västra 1s vecka

☀️☀️☀️Äntligen har sommaren kommit på allvar!
Efter en händelserik vecka med mycket sol så har fredagen dykt upp...igen!
Att få vistas ute är helt underbart och barnen är mycket noga med att smörja in sig!
Ibland flera gånger per tag! Hmmmm! Däremot är de inte lika pigga på att använda keps/hatt för att skydda huvudet och vi pratar mycket kring varför det är viktigt!
Vi försöker att dela upp dagarna så att vi är inne ett par timmar emellanåt för att vila från solen och att leka i våra miljöer! Välbehövliga pauser!
Med det fina vädret kommer vattenleken utomhus! Oj vad det är kul! Ta gärna en kik i torkskåpet då de blir en del blöta kläder!
I övrigt har vi haft några gruppdagar och fortsatt jobba med vårt tema vatten. Vi har också både varit i skogen och i lekparken. Denna vecka har också Nina jobbat hos oss ett par dagar. På måndag är det tyvärr Rims sista dag hos oss! Vi har haft ett härligt år tillsammans där vi har lärt känna varandra väl. Vi önskar henne lycka till i framtiden!
Ha en fin helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar