Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

onsdag 18 april 2018

Västra 2 upptäcker vårenUnder den senaste veckan har vi tillsammans med barnen varit i skogen. Där såg vi myrstacken som myllrade av liv. Vi samtalade om hur vi måste vårda våra insekter, att vi måste vara rädda om alla djur och vår natur. Barnen hade med sig hinkar att samla i, sådant som väckte nyfikenhet och förundran. Vi samlade även sådant som inte tillhör skogen.
Vi hittade många vårtecken, bland annat två paddor som gömde sig bland de torra löven. Ett av barnen såg även blåa små blommor i gräset:
- Titta! "blåsnippor!
Under följande veckor kommer vårt fortsatta fokus ligga mot naturen och allt vad den erbjuder under våren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar