Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 23 mars 2018

Veckan på Västra 1

Den här veckan har erbjudit ett fantastiskt väder!
Såpbubblor, rocka sockor och nya innemiljöer har stått på programmet.
Såpbubbelblåsningen tog en hel förmiddag, att "avverka"! Barnen ville knappt gå in.

Vi har pratat om varandras likheter och olikheter, allas lika värde! På onsdagen rockade vi sockor och uppmärksammade syftet med dagen.

På tisdagkvällen så var vi pedagoger kvar efter stängning för att ordningställa en inspirerande byggmiljö till våra barn. Den väntade på barnen på onsdagsmorgon och var aktiv under alla förmiddagens timmar. Detta har fortsatt hela veckan. Att få upptäcka, "göra fina byggen", att återskapa en byggnad som finns på riktigt, att förundras över stabiliteten i bygget, att bygga högt, att bygga brett, använda delar från allt material... oj, vad kreativiteten flödar och tankar gick, hos barn och pedagoger.Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar