Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 16 mars 2018

Veckan på Västra 1

Denna vecka har vi haft bråda tider! Vi fortsätter att välkomna Johanna som har mycket nytt att ta in. Vi tar farväl av vår Ingeli som fortsätter sin bana på fsk Äpplet! Grattis Äpplet! Vi har också haft vår student Cornelia här som nyfiket och delaktigt tagit del av vår verksamhet.
Vi  har för första gången på ett par veckor varit i skogen och lyssnat på våren. Är den månne på väg? På våra gruppdagar har vi fortsatt jobba med vatten på olika sätt så som att pröva flyta/sjunka, varmt vatten möter kallt vatten, provat kapillärkraften; kan en ananasskiva suga åt sig färgat vatten? Vi har målat på snö, haft vattenlek på gården i snön som smälter, som blev till vattenkanaler. Vi har också fått nytt material som rännor till lutande plan. Jaa aktiviteterna har varit många att förundras och vara nyfiken över!

Trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar