Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 2 februari 2018

Snö- och sagolek på Västra 1

Äntligen får vi lite vinter igen och barnen uppskattar snöyran och lek i puder. Härligt!

Förutom lek och utforskande i snö har vi fortsatt vår förändring i våra lekmiljöer.
Vår bokstavshörna har fått en ny plats i vår hall/rum och där har barnen visat stort intresse för skriftspråk. Vi har även lagt till en låda med finkornig sand där barnen kan skriva bokstäver och symboler för att förstärka lärandet.
Sen har vi fortsatt utveckla miljön i vårt sagorum, barnen har  skapat en bakgrund på en målarduk. Där ska Gruffalon och andra vänner från sagans värld illustreras. Vi kommer fortsätta i nästa vecka att skapa på fler målardukar där nya sagofigurer får ta plats. Dessutom önskar vi lite hjälp från er föräldrar med rekvisita till vår sagolek. Allt från hattar, stövlar, sjalar och annan spännande rekvisita får gärna komma till nytta här i våra rollekar.

Trevlig helg önskar pedagogerna på Västra1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar