Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 16 februari 2018

Nu har ICA Västra öppnat!

Nu har barnen på Västra 1 öppnat affären efter en hel del förberedelser. Efter att vi sett ett stort intresse för att leka affärslek så startade vi projektet med att fråga barnen vad man behöver för att handla i en affär. Barnen gav mängder med förslag och tillsammans började vi planera för vår affärsmiljö. Barnen har t ex bakat bröd av trolldeg, målat frukt och samlat förpackningar. Vi har också fått tillgång till material från en förälder som sponsrat oss med bland annat kundkorgar.


                        
Barnen turas om att handla och stå i kassan. Det plockas ner en hel del i kundkorgarna och varorna betalas med kort. Här samtalar vi med barnen om hur det fungerar att det finns pengar på kortet och hur de kommit dit? 
Syftet med affären är att den ska vara rolig och utmanande och att barnen ska bli medvetna om att 
saker har ett värde och hur man handskas med betalningsmedel. Affären är en bra matematikmiljö där  barnen får möta enkla räkneoperationer och problemlösning. I affären får också barnen lära sig befästa begrepp som t ex kassör och mynt, men även träna förmågan att samspela socialt.
Nya frågor uppstår hela tiden och nu är vi nyfikna på hur vi kan jobba med att mäta och väga i affären på ett enkelt sätt? Vi vill också hitta nya sätt att befästa det vi pratar om så vi diskuterar om barnen ska få köpa dagens frukt för guldpengar när vi har fruktstund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar