Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 26 januari 2018

Veckan på Västra 1

Denna vecka har vi äntligen varit i skogen med strålande sol, kall luft, snö och fågelkvitter! I skogen letade vi efter Gruffalon, monstret som bor i en av våra eftertraktade böcker. Och kan ni tro...vi hittade Gruffalonspår i snön!
I onsdags provade vi att se, observera och förundras över hur is blandat med vatten, smälte ned på tyg. Det blev en härlig färgblandning, på vårt ateljébord.
Barnen har visat ett intresse för affärslek så tillsammans, pedagoger och barn, har vi på fredagen besökt Ica Smedby för att se vad som skulle behövas i vår tilltänka affär. Barnens tankar och erfarenheter var många!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar