Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 1 december 2017

Plantering i Barnens skog

I veckan åkte barnen födda -13 iväg för plantering i Barnens skog på Ljurafältet.
När vi kom dit såg vi skillnad på omgivningen mot sist vi var där. Platsen där lekparken och Barnens skog ska byggas var inhängnad och grävmaskiner och andra maskiner fanns på plats.
Vi fick information av konstnären Camilla och projektledare och landskapsarkitekten om vad som skulle hända och vad barnen hade för uppgift. Först gjorde en grävmaskin det tunga jobbet och satte ner det stora trädet i marken.Sedan fick vi lägga på jord, platta och stampa med fötterna för att se till att trädet stod stadigt.Vi tittade också på vårt träd som vi valt, en Hängavenbok. Det kommer att när det växer upp bli det största och förhoppningsvis bästa klätterträdet. 
Nu ska träden få börja rota sig och vi kommer tillbaka flera gånger under våren för att titta på projektet och se utvecklingen fram till den färdiga lekparken och Barnens skog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar