Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

måndag 2 oktober 2017

Veckans aktiviteter...

Den här veckan har vi tre aktiviteter att välja på;
Bygga koja i skogen
Drama och rörelse, gestalta en insekt
Vi studerar och letar nyckelpigor utomhus
Valen grundar sig på barnens intressen och vad vi pedagoger ser fångar barnen.

I skogen idag byggdes det en koja, barnen planerade och diskuterade hur de ville att kojan skulle vara. De samarbetade och hjälptes åt att skaffa pinnar och grenar att bygga med. Skratt och hejarop varvades med, kom och hjälp mig här finns pinnar!
Inuti kojan skapades en eld och vi ska senare i veckan prova att laga lite mat i skogen efter önskemål från barnen. Det passar oss bra då vi får öva lite på matlagning inför nästa veckas kommande heldagsutflykt! Mer info om den kommer till er snart...
Efter mellis påbörjade vi också vår målning på dörren mot matsalsdörren. Vi använde oss av filmjölksmålning och svampteknik! 
Inte riktigt klart, men en bit på vägen kom barnen! 
Målningen är tänkt som både ett insynsskydd och som dekoration.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar