Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

torsdag 5 oktober 2017

Västra 2

Vi fortsätter att utforska vatten och bubblor. Barnen fascineras av vatten överallt, vi har tillbringat mycket tid på gården där barnen har upptäckt den stora vattenpölen, våra vattenkannor och regnet som kommer och blöter ner våra kläder.
Även inne har vi dukat upp vårt vattenbord som är uppskattat av barnen.
Vår tanke är att fortsätta utmana barnen med olika vattenaktiviteter.
Vi ser att barnen är trygga på flygeln, de är nyfikna på nya saker, utforska hela förskolan och miljöerna. Att gå till matsalen är ett äventyr i sig, ta ett varv runt scenen innan de hittar sina platser. Barnen är omtänksamma de hjälper varandra och många har har hittat nya konstellationer i leken.
Ha en trevlig helg 😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar