Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

måndag 16 oktober 2017

Utflykt till Svensksundsviken - Norra 2

I torsdags satte vi oss på bussen och tog oss iväg till Svensksundsviken. Efter ett bussbyte inne i stan var vi efter ca en timme framme ute på Vikbolandet och började traska i duggregnet. På vägen mot utsiktsberget och grillplatsen fanns det mycket att undersöka, vi hittade färskt kobajs, maskar och larver, svampar, kossor (men mest på håll), lera men mest spännande var det att ta sig fram över landskapet.
När vi (äntligen!) kom fram hade regnet upphört, vi startade elden (både för värme och för att kunna starta laga maten), hamburgarna lades på gallret och vi kunde strax börja äta, oj vad vi var hungriga! 


Vi hade med oss kikare som vi använde oss av, vi såg flockar med stora fåglar, hus, kor, vatten mm. 
När vi väl kom hem var det ett gäng trötta barn och pedagoger som var supernöjda med utflykten och som gärna åker ut snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar