Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 27 oktober 2017

En vecka på Västra 2

Helt plötsligt en dag var det isbitar på vårt bord!
Vad händer i mötet med is? Burr, det är kallt att känna på. Det smälter. Vi kan smaka och dricka. Blåsa med sugrör. Isbitarna är lätta att blåsa iväg.I ateljén har nu en skog vuxit fram och härlig skogsmusik ljuder där. Självklart fick djuren i skogen också smaka på isen, här matas hästen!
Bockarna Bruse har flyttat in i skogen och våra miljöer förändras ständigt för att möta barnen i deras lek. Om ni har växter över hemma så får ni gärna skänka till oss, både stora och små växter önskas till våra miljöer.

 

 
 


Vi har även fortsatt att undersöka vatten, där några av barnen har lyckats att skapa bubblor på många olika sätt; vispa, koka kaffe och blåsa med sugrör.
Barnen provade att arbeta med silkespapper. Barnen gör egna tolkningar och kopplingar till vad de refererar till. Barnens ord: "Bubblor, Blå som bilen, Skräp, Känns bra och Blåsa så det smälter"

Idag bjöd Louise barnen på många färgrika frukter, då hon arbetar sin sista dag, och som avslutning till helgen passar barnen på att dricka lite gott med sugrör ;) 
Trevlig helg önskar vi er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar