Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

tisdag 5 september 2017

Veckans aktiviteter på Norra 2

I fredags hade vi reflektion med barnen och pratade om veckan som gått och bloggen, vad är det? Vem läser den? Och vem bloggar och varför? Vi tog upp bloggen med projektorn på väggen och tittade tillsammans på Norra 2:S blogginlägg.
Efter att ha lyssnat på barnen hur de ville gå vidare och vad deras tankar om veckan varit så blev den här veckans aktiviter att välja på:
Ateljén och arbeta med skalbaggen. Vi tittar på skalbaggen hur den ser ut, studerar färger och nyanser.
Ateljén och måla födelsedagskort, barnen vill att vi uppmärksammar och visar upp när de fyller år och hur mycket de fyller.
Skogen, vi undersöker insekter med luppar och insektsböcker.
Och här är några bilder från ateljén i fm...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar