Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 8 september 2017

Vattenfokus på Västra 1

Vilken färg har egentligen vatten?
Efter några veckor med inskolningar har vi känt oss fram tillsammans med barnen genom att prova och undersöka med vatten.
Vi har undersökt med vatten i rännor där vi byggt banor och följt vattnets väg. Varifrån kommer vattnet? Rinner det snabbt eller långsamt? Hur känns det? Är det varmt eller kallt?
Vi förundras över när det bubblar ur vattenslangen. Kan vi göra mer bubblor? Vi tar ut sugrör och provar att blåsa i vattnet. Vad händer?
Vi blir nyfikna på färger och provar att färga gult och blått vatten. Hur blir det i baljan när vattnet kommer och vad händer i mötet mellan dessa färger? Varför ser vi helt plötsligt grön färg?
Nu blir vi nyfikna på vattnets färg. Vi häller vatten i färgade skålar och då får vattnet samma färg som skålen. Sedan när vi häller tillbaka det i tillbringaren så försvinner färgen och vi förundras över vilken färg det är på vattnet egentligen? Det vill vi undersöka mera...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar