Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

måndag 18 september 2017

Vatten, bubblor och vågor på Västra 1

Vi har fortsatt i vårt projekt med vatten och vår nyfikenhetsfråga "Vilken färg har egentligen vatten?
Barnen undersöker, frågar och förundras i dagliga möten med vatten och de projekt som vi satt igång tillsammans. Idag på vår samling hade vi reflektion med barnen från förra veckans arbete. Vi tittade på film från när vi blandat färg i rännor och bubblat med sugrör. Vi lyssnade till bubbelljudet som barnen upplevde häftigt och livligt, vilket inspirerade oss att röra oss som bubblor. Detta mynnade ut i en bubbeldans som fick avsluta samlingen idag men den vill vi göra om fler gånger.


På eftermiddagen började vi skapa en våg som ska symbolisera vattnets kraft där kreativitet och fantasi blev basen i barnens skapande med olika material, det blir fortsättning under veckan!
Vi kommer arbeta med barnens sommarbilder där de får berätta om vad som händer i deras möte med vatten, upplevelser och vilka färger, nyanser och skiftningar de ser i vattnet på bilden. Spännande samtal som vi kommer dokumentera och arbeta mer med i vårt tema framtidstro.

Nyfikenhetsfrågan då..., jorå den är ännu obesvarad och finns med i barnens möten, samtal och diskussioner om vatten.
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar