Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

onsdag 30 augusti 2017

"Om man har ett sånt blir allt större"

Under veckan har vi fortsatt arbeta med vårt trädgårdsland och insektshotell.
I trädgårdslandet har vi rensat ogräs, planterat om växter, letat och hittat insekter och arbetat med vår kompost. Vi har pratat och undersökt vad som får en kompost att må bra och tillsatt det te x gräs, fruktskrutt och maskar.
Insektshotellet har snickrats färdigt och vi har inrett det med bl a kottar och vass, så nu väntar vi bara på att gästerna ska flytta in. Vi har satt upp det på staketet vid trädgårdslandet så fråga era barn om de kan visa och berätta om det!

Idag tog vi på oss våra "insektsglasögon" och gick ut i skogen. Med oss hade vi insektsböcker, luppar och förstoringsglas. Vi vet vad det här är sa barnen om förstoringsglasen, "De gör att allt blir större" och det blev det. Vi letade, undersökte, hittade, kände och tittade i insektsböckerna för att se vad vi hittat.
När

När vi kom tillbaka till förskolan så tog vi upp alla bilder vi tagit med projektorn och reflekterade över vad vi gjort tillsammans och vad vi upplevt i skogen. Barnen fick själva berätta och tala om vad som hände på bilderna.

Reflektion är något som vi kommer ha återkommande flera gånger varje vecka tillsammans med barnen för att vi ska bli medvetna om vårt lärande och få fokus på vad vi gjort och hur vi går vidare.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar