Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

tisdag 22 augusti 2017

Första veckorna på Västra 2

En ny termin har precis börjat. Alla "gamla"barn är nu tillbaka från semestern. De nya barnen har varit en vecka och vi upplever att vi tillsammans skapat en positiv känsla. Barnen har vågat att utforska och undersöka vår miljö både tillsammans med sina föräldrar och själva. Många nya möten blir det för alla, barn, föräldrar och pedagoger. Det tar lite tid att vänja sig med nya relationer men tillsammans skapar vi en trygghet.
  

Just nu undersöker vi VATTEN. Vi på Västra har valt att arbeta med VATTEN i temat framtidstro. Vi har "dukat" fram material både inne och ute för att väcka en nyfikenhet hos barnen kring VATTEN.  Här ser vi våra nya rännhållare, som vi bygger upp för att ge barnen nya upplevelser med vatten. Det är härligt att få prova många gånger och att hjälpas åt. I en aktiv process tar barnen till sig kunskap lättare. Här häller vi mycket och lite. Vart tar vattnet vägen? Många frågor och utforskande tillsammans. Vi pedagoger försöker fånga det barnet ser, vad som fascinerar och ger nyfikenhet. Vi återkopplar och gör samma sak många gånger för att kunna jämföra och för att se en förändring.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar