Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 16 juni 2017

Vi leker tillsammans


Hej!

Idag har vi varit lite färre barn, vilket öppnar upp för lite större samverkan mellan våra avdelningar. Därför har västra 1 och 2 haft öppna dörrar och barnen har kunnat röra sig fritt mellan avdelningarna.
Barnen leker i andra konstellationer än vad som kanske ges andra dagar, vilket är utvecklande för jaget, exempelvis genom att förhandla med andra barn och kunna hitta gemensamma stunder.
Barnen har haft stor påverkan på lekens innehåll och vi har haft fullt upp med att lyssna, undersöka och vara en del av allt detta. I eftermiddag har vi lekt ute på ateljé gården och den stora gården.

Vi hoppas ni får en underbar helg!
Hälsningar från oss!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar