Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 12 maj 2017

Vilka möjligheter ger ateljégården barnen

Vi har varit ute och lekt i vår ute ateljé.... det är viktigt att ställa sig frågan vad den erbjuder barnen? 
Vad kan vi se? 

Barnen dras till olika föremål, vilket ger leken olika innehåll.  Ett barn ville ta med sig målarfärg ut, vilket vi också gjorde. Detta gjorde att fler barn blev sugna på att måla. Solen lyste och var varmt välkommen. 

Ett exempel på hur barnen får möjlighet att måla utomhus. 

Vad lockar barnen mer ute? 
Det finns plankor som vi har lagt på stubbar. Detta lockar barnen till egna intiativ. 
"Kan du hjälpa mig gå balansgång", frågar ett barn. 
Här har vi som pedagoger chans att utmana barnet, genom att hålla i deras hand men också att våga släppa handen. Vi uppmuntrar och stöttar på vägen! Många barn uttrycker sig med ett stort leende när de klarar saker. 
Det finns även andra sätt att utmana barnen i en sådan situation. Ibland räcker vi som pedagoger inte till när barnen vill ha hjälp samtidigt och istället för att låta de vänta på sin tur kan man fråga om det är någon som skulle vilja hjälpa en kompis. På detta sättet kan barnen få känna hur det känns att hjälpa någon och hur det känns att bli hjälpt. Detta är en känsla som vi bär med oss hela livet och varför inte börja här och nu? 


Vi hjälper barnen att förmedla hjälpsamhet och vi uppmuntrar barnen till att hjälpa varandra. Här får barnen chans att öva sin tillit till varandra i balansgången. Vi kan också se att dem turas om att hjälpa varandra. 

Vi önskar alla en underbar helg, tack för en härlig vecka! 
Hälsningar från oss! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar