Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

onsdag 31 maj 2017

Vi hälsar på hos Västra 1

Hej igen!

Idag var det återigen dags för ett nytt inskolningstillfälle på västra 1. Barnen är väldigt positiva när vi berättar att vi ska gå över, vilket känns härligt. Idag bjöd pedagoger och barn på en spännande samling inne på västra 1. Barnen fick gissa vad som fanns i en glittrig låda. Det visade sig vara en sten. 
Med hjälp av denna stenen fick varje barn säga sitt namn högt inför de andra barnen i samlingen. Detta syftar till att barnen ska lära känna varandra och veta vad de heter. 


Tillsammans sjöng vi olika sånger och lekte hela förmiddagen. 

Vi upplever att barnen vill bekanta sig med varandra och att de nya barnen känner sig hemma i miljön. För de allra flesta barnen på västra 2, är det en miljö som de har varit i många gånger förr. 

Tack för idag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar