Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

tisdag 30 maj 2017

Kläder efter väder

Ja det kan man verkligen säga. Vädret ser olika ut varje dag och det är vi som måste anpassa oss. Vi tog på oss en tjockare tröja och var ute i eftermiddag. Vi blev inbjudna till att "springa ut solstenens 5-åringar, vilket innebär att de barn som slutar får hoppa ut genom ett fönster. Vi andra klappar och hejar på. 

Det fanns både ballonger, flaggor och musik. Till våra barns glädje kom Marcus och martinius låt, vilken vi är vana att skaka loss till. 
Om vi vuxna vågar, vågar barnen. Detta har alltid varit ett ledord hos oss. Om vi vågar ha roligt och släppa loss, vågar barnen ofta att släppa loss. I detta kan vi mötas och ha roligt tillsammans! 
När vi som pedagoger kan få möta barnens glädje och tillföra egen glädje till barnen, då uppskattar man stunden enormt. 

När alla barnen hade hoppet ut genom fönstret och fått en stor applåd, fortsatte vi leka på gården. 
Barnen cyklade....
Här får barnet öva på att ta sig upp för en backe. Det kan vara en stor utmaning och det krävs att man använder sina starka ben. 

Några valde att leka i sandlådan. 
"Kom Ida, kolla vad vi gör", skriker ett av barnen över halva gården. Är inte detta väldigt härligt? Vi upplever verkligen att vi har barn som är stolta över det de kan och gör. De vill gärna visa och berätta för oss med ett stort engagemang. Förhoppningsvis har vi hjälpt barnen att utveckla sin självkänsla genom att vi ständigt lyssnar, bekräftar och är nyfikna på vad de gör. Det barnen gör och säger är viktigt för oss. 

Vi gungade också i kompisgungan. Här får man plats flera stycken och får träna på att ge plats för varandra och visa hänsyn. 

Vi hörs snart igen!
Vi hoppas att alla som är sjuka får krya på sig, så ni kan komma och leka med oss igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar