Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

måndag 24 april 2017

Vi går till skogen

Hej!
Vi började måndagen med att gå till skogen några stycken. Ett av barnen ville så gärna måla, men kanske vi kan måla i skogen? 
Vi plockade med oss penslar, papper och färger, som barnet själv fick välja. 
Vi hittade ett härligt ställe att sätta oss vid. 
Alla barnen ville gärna måla en stund. 


"Jag har målat bley bleys" "titta, en elefant" 
Barnens tankar och fantasier kommer fram väldigt mycket i den fria leken. Helt plötsligt säger barnen att det finns ett monster som de går och letar efter. En stund senare sitter de och fikar vid stenarna. Det händer otroligt mycket och leken vänder snabbt. Det gäller att man som pedagog spänner öronen och försöker lyssna. 

När barnen kände sig klara med målandet valde de att klättra, springa och utforska miljön. 
Här tränas grovmotoriken... upp och ner hela tiden! 
Barnet tar sig ner för berget och väl nere säger hon.. "det är högt här". Det är roligt att höra att barnet har fått en medvetenhet kring olika höjder. Vad är högt för mig? Det här uttryckte barnet var högt. 

Vi hittade också ett vårtecken.....kan våren komma snart? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar