Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

torsdag 9 februari 2017

Skogen

Igår trotsade vi vinden och gick till skogen. Gissa vem som fick följa med barnen?....... Bibbi såklart... .....med en stor hink med saker. Barnen gillar när Bibbi busar, därför hade Bibbi gömt alla sina saker i skogen. Nu behövde Bibbi barnens hjälp för att hitta allt igen.... 
Barnen har blivit duktiga "letare" och kunde hitta alla saker som var gömda. Under skogsvistelsen fortsätter vi upprepa lägesord och bekräfta barnens handlingar. Vi går, springer och klättrar. 
Vi leker gärna på samma yta trots att skogen är stor. 

De dagar vi inte är ute och leker försöker vi ändå att plocka in naturen i vår innemiljö. Detta kan vi göra genom vår projektor. 
Tack för denna veckan! 
Vi önskar er en härlig helg!
Med vänliga hälsningar pedagoger och barn på Västra 2. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar