Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

torsdag 12 januari 2017

Välkomna tillbaka på Västra 2

Äntligen är vi tillsammans igen efter en tids ledighet, jul och ännu ett nytt år. Det är med spänning vi ser fram emot en ny termin med era barn. Trots att det bara gått några veckor sen vi sågs känns det alltid väldigt roligt som pedagog att vara tillbaka. Det har alltid hänt något med varje barn under ledigheten och det är med glädje vi tar del av barnens utveckling. 
I det stora hela är alla barn tillbaka och vid har snart varit tillsammans en hel vecka. 
Ur våra pedagogiska hjärtan har vi alla känt att det varit underbart att gå hem från jobbet varje dag. Detta är inget vi säger för att det ska låta bra, utan det är verkligen med handen på hjärtat. 
Vi upplever att barnen känt sig väldigt trygga att komma tillbaka och spridit stor glädje i gruppen. Det känns på riktigt som vi har en harmonisk och glad grupp. Barnen är trots allt vår största respons och våra relationer med barnen är super viktiga.

Så vad har barnen gjort i veckan?
Allt skulle man nästan vilja säga... Ett underbart ögonblick är när barnen kom tillbaka första dagen och vi satte på musiken igen... I PRINCIP ALLA BARNEN valde att vara delaktiga under en lång stund. Vi dansade, skrattade och sjöng. Det var helt magisk att vara pedagog där och då. Som att vi alla bara kände trygghet och glädje tillsammans. Väldigt fint. 
Några valde att ha musik instrument. 
Den här bänken kanske bara ser ut som en bänk, men den är mycket mer än så. Här är vår scen när vi dansar. Flera barn brukar vilja stå här uppe och uttrycka sig på sina egna sätt. Även de yngsta barnen börjar förhandla om plasterna. Vi upplever att barnen tycker det känns lite speciellt att stå där. Och visst är det en underbar tanke, att barnen vill synas och tro på sig själva. Det är det vi vill påminna de om varje dag. Alla är unika och lika mycket värda i gruppen! 

Vi har även varit ute och försökt ta vara på den lilla snön som ligger kvar... Vi hoppas den kommer tillbaka!! 
Vi testade att måla med målarfärg i snön... 
Och vad vore en hel vecka utan att vara i ateljén. Det är väldigt roligt att vara med vid skapandet, då det uppstår fler samtal nu mellan barnen. De väljer även att titta på varandra när de pratar och har små men korta samtal. 

Ibland är det svårt att förmedla en känsla genom en text, men vi har gjort ett försök till att säga att denna veckan har känts otroligt härlig. Många skratt, samtal och härliga berättelser. 

Vi ser fram emot en ny termin tillsammans med er!
Vi ses! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar