Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

onsdag 14 december 2016

Vi leker ute

Barnen tycker fortfarande det är väldigt roligt att gå och hälsa på hästarna. Vi använder våra ben för att ta oss dit och det går med en väldig fart. Vi samtalar med varandra på vägen dit och håller gärna i varandras händer. Här läggs goda förmågor till empati och känslan för att värna om varandra. 

Vi gick och gick och gick... Till slut kunde vi se hästarna...
Dagen efter, vid fruktstunden, återberättade några av barnen för ett annat barn var vi hade varit... 
Pedagog: kunde vi se någonting när vi gick?
Barn: jaa... Hästarna
Pippi hästen.. Säger ett annat barn. 
Pedagog: vilken färg hade Pippi hästen? 
Barn: vit 
Svart, säger ett annat barn.
Prickig, svarar det tredje barnet. 
Såhär kan en återberättelse se ut... Att kunna återberätta något kräver ganska mycket av ett barn. Det är många intryck som ska bearbetas. Det är också utvecklande för språket. Många pusselbitar ska bli en helhet. Vi försöker därför utmana barnen i att berätta mycket om saker vi gör och upplever för att öva upp berättar "minnet". Såsom, vad gjorde vi igår? Vad gjorde vi ute? 

Vi har varit ute även idag och lekt på gården.

Några ville gunga. 
Två barn Kör bil tillsammans.
Barnen hittade en isbit som vi kände på..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar