Välkommen till Solstenens förskola en del av Kungsängsenheten. De samlade förskolorna och skolorna i Smedby - Rambodalsområdet. Vi bildar barnen för var de ska vara i framtiden, inte var vi är idag. Vi är en enhet med ett gemensamt pedagogiskt förhållningssätt. Verksamheten bedrivs i flera byggnader som alla ligger naturnära vilket vi använder oss medvetet av. I och med att vi är en stor enhet med en mångfacetterad verksamhet kan vi förverkliga och utveckla forskning och organisationen på ett bra sätt.

Är du nyfiken på Kungsängsenheten? Klicka på länken och titta på filmen om vår verksamhet:

fredag 16 december 2016

Vi leker tillsammans

Hej!

Idag har det varit färre barn under dagen, därför har västra 1 och 2 lekt tillsammans, vilket är uppskattat av många barn! 

En del barn ville måla med vattenfärg tillsammans. Det är roligt att få ta del av barnens konstverk samtidigt som man hör deras samtal. Vad pratade barnen om då? 

"Titta, jag målar dinosaurie sklätt" 

" Ida, jag har målat ett fängelse...det bor tjuvar där.... Det är Ida som är tjuv" 

"Titta, jag blandar röd färg med blå... Titta det blir blå....eller nej, svart blir det!"

"Titta, du gjorde så" säger ett barn till ett annat. "Oj, jag glömde vattnet, svarade det andra barnet. Och så skrattade de båda två. Du glömde bort hur man målar, säger den ena. Ja, jag glömde bort hur man målar, svarar det andra barnet tillbaka... Och så skrattar de igen" 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar